Our Recent Posts

Tags

Vrtača - Leva grapa, desni krak


Že na poti iz Ankogla sva se z Leo zmenila, da greva v tudi v nedeljo nekam, na »izi«, uživati na sonce. Zaradi visokih temperatur sva seveda iskala optimalno rešitev – na soncu za užitek in v senci, no ja, tudi za užitek :). Tako kot prejšnji vikend sva izbrala Vrtačo, tokrat ne grebena, pač pa eno od številnih grap.

Begunjščica se je vsaj za nekaj metrov sesedla ta vikend, res je bilo neverjetno dosti obiska iz vseh možnih strani. Na poti proti Suhem ruševju so nama družbo delali številni turni smučarji, pešakov praktično ni bilo. Izbral sem Levo grapo, višje pa desno varianto, tako, da naju je izpljunilo na greben in samo še nekaj metrov sva imela do predvrha. Razmere v senčnih legah so bile popolne, morda bi lahko bilo še malo trše, a ne bi se kaj dosti pritoževal. Na soncu pa je bilo seveda diametralno nasprotno – pomlad. Na vrhu sva imela popolno brezvetrje, v družbi številnih kavk sva si zato privoščila dolgo pavzo in uživala v trenutku.

Sestopila sva po že dobro razriti Osrednji grapi, razmere so ok, na zoženju je sicer še vedno skalni skok, ki pa se ga da brez težav obiti iz obeh strani – za smučanje pa bi znalo predstavljati manjši problem. Na dnu žleba sva v 10min in počasi pičiva proti Zelenici, da ujameva še zadnje sončne žarke. Po plazu pa kar odtečeva, da sva čimprej pri avtu.

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2018 by JB VERTICAL