Our Recent Posts

Tags

Monte CoccoVčasih se res naučiš nekaj novega, tokrat je bilo tako – obstaja lahko tudi preveč snega! Glede na to, da je v zadnjih dneh zapadlo veliko novega snega, sva s Klemnom izbrala nekaj lahkotnega, varnega in povsem neadrenalinskega.


Zjutraj avto pustiva pri “restavraciji” al Camoscio in nadaljujeva levo po cesti. Vse skupaj je potekalo bolj nedeljsko – počasi, nikamor se nama ni mudilo. Klasična italjanska špura, ki ne cikcaka ampak poteka v dolgih S-ih naju je kmalu pripeljala na greben, ki vodi na vrh gore. Na vrhu sva stala sama, bilo je kar mrzlo, zato sva za kratek čas afne guncala potem pa spokala in se pripravila na spust.


Glede na količino novo zapadlega snega je bilo jasno, da bova morala najti bolj strm teren če bova hotela sploh kaj smučati. Malo sva si ogledala situacijo in kar hitro sklenila, da bo najboljše če greva kar direktno iz vrha proti JV in iz grebena po najbolj stmem pobočju dol – čista zmaga! Naredila sva par lepih zavojev, nato pa že prišla v gozd kjer je se je teren položil in s tem se je končalo tudi najino smučanje. Vse kar je sledilo je bilo porivanje do avta, tu pa tam kakšen zavoj a ne preoster, da ne bi zgubila hitrosti.


Nižje sva še malo poskakala čez štore, uspel sem celo smučati iz strehe pastirske hišice – tudi to je nekaj novega! Preden sva prišla do avta sva se še malo nastavljala soncu, potem pa se spustila do parkinga in pičila na pizzo v Kranjsko.

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2021 by JB VERTICAL