Our Recent Posts

Tags

Vrtača, Zelenjak in PalecŠe en vikend brez družbe, zato sem se v petek spokal na Ljubelj - tako ali tako sem imel vse splanirano že od srede. Vedel sem, da bom moral štartati kar zgodaj, če bom želel imeti kolikor toliko dobre razmere – ob 6. uri štartam od doma. Nekaj ljudi sicer že hodi pred mano, a vsi zavijejo proti Begunjščici, jaz pa pičim naprej na Vrtačo. Iz žleba zavijem v Levo grapo kjer so se trije že pripravljali za vzpon. Kmalu jih dohitim in prehitim, med potjo izmenjamo tudi par besed. Kot prvi, izbiram linijo proti grebenu, razmere so dobre a ne odlične – pretoplo je. Na grebenu naredimo en hiter skupinski selfie za spomin preden oni zavijejo desno proti JV grebenu.


Na vrhu stojim sam, ura je nekaj čez 8.30, brezveterje, šajba, tišina – popolno! Malo uživam, potem pa sestopim po Osrednji grapi. Na izstopu spet zavijem levo in skočim še na Zelenjak. Na Palec grem po svoji, direktni variant, ki gre nekako ob zahodnem grebenu – malo sem lutal po svoje a našel dosti bolj zanimive prehode kot če bi šel po normalki. Tu pa tam sem moral malo “drajtulat” ker je sneg že pobralo sonce a to je samo še dodatno popestrilo sicer lahko turo. Na vrhu spet stojim sam in občudujem Vrtačino vzhodno steno direktno pred mano.


Sestopim po normalki, ki je seveda še pod snegom. Nekje nad mano slišim glas, nekdo je sledil mojim stopinjam, brez da bi vedel kam vodijo – tip se je ravno kobacal iz kaminčka in po mojem preklinjal tistega, ki je naredil to gaz – mene. Sori, jaz sem vedel kam grem! :) Ekspresno se vrnem na Zelenico, z derezami na nogah je tek po snegu res užitek! Doma sem bil malo pred kosilom, nič boljšega!

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2021 by JB VERTICAL