Our Recent Posts

Tags

Pod Kriško steno

Zadnje dni je snežilo kot zmešano, kar je seveda super, a nevarnost plazov se je povečala na neugodno 4. stopnjo (4 od 5). Z Acotom sva bila v Kranjski in greh bi bil če ne bi izkoristila svežega powderja. Zvečer sva se dobila v Vopi, kjer sva naredila plan za naslednje jutro – Krnica se nama je zdela še najbolj “safe” kar se plazov tiče.


Parkirala sva pri Ruskem križu, no skoraj, pač vozila sva dokler je bila cesta splužena. Spustila sva se proti poti ki vodi v Krnico in se v globokem pršiču v slabi uri pridrajsala do koče. Za kočo je bila ena smučina, udiralo pa se je vedno bolj, ko sva prišla iz gozda sva se še vedno vzpenjala po smučini. Količina snega je bila nevrerjetna, vse je bilo zalito, vse belo. Kmalu je smučina izginila, predhodnik je obrnil, midva pa ne, nadaljevala sva proti sedlu. Vzpenjala sva se tako, da sva bila čimbolj “varna”, tam kjer je bilo najbolj poraščeno sva ubrala pot in cikcakala navzgor – sneg do kolen. Za kratek čas sva se ustavila in opravila test stabilnosti, zraven pa se še malo poafnala. Ugotovila sva, da je zapadlo več kot 1m novega snega, ki pa je bil presenetljivo kompakten – najbrž zaradi mraza (bilo je -15°C) in senčne lege, zato nadaljujeva.


Na sedlu snameva kože in se pripraviva na spust, do stene nisva šla, saj bi se potem ob spustu morala porivati nazaj na sedlo. Imela sva občutek da bo smuka dobra. Spet sva izbrala relativno najbolj varno varianto – odsmučala sva med drevesi na levo stran, gledano z vrha. Smuka je bila vsekakor boljša kot sva pričakovala, no bila je fantastična!!! Powder do kolen, vijuganje okoli dreves in balvanov je bila čista poezija. Seveda je Aco v svojem stilu predlagal da bi šla še enkrat gor, a po 4h hoje je bilo za ta dan čisto dovolj. Odsmučala sva do koče v Krnici in se pogrela z svežo, vročo kavo.


Od koče sva se spustila po cesti, potem sva pa morala premagati še nekaj odvečnih višincev do Ruskega križa. Verjetno sem to že kdaj povedal, ampak to je bil res najboljši powder v življenju – layer cake!


Mogoče ulovimo še kaj podobnega pred novim letom :)

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2018 by JB VERTICAL