Our Recent Posts

Tags

Pod Jalovec na powder 2

Če nekaj štima, ne spreminjaš recepta, zato smo še pod vtisi iz prejšnjega tega spet pičili pod Jalovec na powder manijo. Hm, no, tokrat je bilo malenkost drugače!

Ob 7 smo štartali iz Planice in tokrat nisem pozabil telefona. Že takoj je bilo čutiti močan veter, vendar smo vseeno nadaljevali in za domom v Tamarju vlekli svežo špuro, saj te dni zaradi zelo slabega vremena tam ni bilo žive duše. Nekako smo si želeli tistega kar smo imeli prejšnji teden, višje kot smo šli manj se je zdelo možno da bo isto ali podobno, kazalo je da bo čisto kontra.


Šlo je zelo počasi, veliko svežega snega in snežnih zametov je oteževalo hojo, veter je bil vse močnejši. Začeli smo se vzpenjati po strmejših pobočjih proti ozebniku, iz sten nad nami se je vseskozi plazilo – ne najboljši občutek čeprav je to dokaj varen plac kar se plazov tiče. Sunki vetra so bili že neznosni, pihalo je čez 80 km/h in ob sunkih smo se s težavo zadrževali na nogah. Skupaj se odločimo, da se je bolje obrniti, bo že počakalo! Ustavimo se in hitro damo kože v ruzake in se pripravimo na spust – Aco je bil tako hiter, da je eno smučko kar spustil v dolino! Ko se je obrnil da bi jo ujel je bilo že prepozno, odpeljala se je prav do dna in odsmučat je moral po eni. S Klemnom sva se kar lomila, bilo je vsega – skorja, globok sneg, zameti in poledenela plazovina, vidljivost pa zaradi vetra zelo slaba. Prismučava do Acota in nato vsi trije afne guncamo po snegu do doline. Kljub vsemu smo uživali kot že dolgo ne!


Tokrat smo se do koče spustili po naši špuri ki smo jo naredili zjutraj, nismo se želeli spet zgubljati v gozdu, ne v takšnem vremenu. Začudeni smo bili koliko ljudi se je kljub razmeram sprehajalo proti domu v Tamarju, na poti smo jih srečali res ogromno – lepo je videti, da nismo edini norci :)

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2021 by JB VERTICAL