Our Recent Posts

Tags

Pod Jalovec na powder

Tedni slabega vremena so prinesli obilico novega snega in končno smo prišli na svoje – ČAKAJOČ POWDER! Prvič to sezono smo se vsi trije odpravili na turno in si izbrali lepo destinacijo – Kotovo sedlo ali nekaj v tem stilu, nismo bili obremenjeni z končno destinacijo ker tudi razmer nismo poznali saj je bil šele drugi dan po sneženju.


Po vzhodu se s Klemnom pripeljeva v Planico kjer naju Aco že čaka. Začnemo v res dobrem tempu in na 2/3 poti opazim, da sem pozabil telefon v avtu, krasno! Če ne drugega je iz varnostnih razlogov telefon dobro imeti pri sebi, pa tudi kakšna fotka ne bo škodila – odlepim kože in se odpeljem do avta. Medtem ko sem ponovno hodil nazaj proti Tamarju sta mi druga dva pošiljala slike iz koče kako pijeta kavo – tenks!


Bilo je brez oblačka in hladno, okoli -15°C, popolne razmere. Na strmejših pobočjih pod Jalovcem sem od drsnih korakih začel čutiti močno bolečino v dimljah, zato sta mi Aco in Klemen hitro pobegnila naprej, jaz pa sem se z težavo vlekel navzgor. S pomočjo protibolečinske tablete sem ju dohitel pod severno steno Jalovca. Ker smo bili prvi na “vrhu” smo tudi prvi odsmučali dol, medtem ko so se ostali še mučili z vzpenjanjem. Bilo je krasno, powder je bil super in rili smo čisto vsak po svoje, na široko. Prva prava turna smuka letos in takoj tista “prava”!


Ko smo prišli do gozdne meje smo šli spet malo po svoje – ravno proti koči, po feelingu. No, ta feeling nas je peljal nekam globoko v gozd in kmalu smo se zgubili, morali smo se porivati nazaj proti koči. Itak nismo imeli pojma kje smo, no ja smo, ampak pozimi je vse malo drugače. Rahlo potni smo se s časom priključili poti tik za domov v Tamarju. S porivanjem na smučeh smo nadaljevali do Planice. Odpeljali smo se v Kranjsko kjer smo dan analizirali ob pizzi in s pivom nazdravili na dolgo in uspešno smučarsko sezono!

Ljubljana, Slovenia

RSS Feed

©2021 by JB VERTICAL